Pazar, Mayıs 27, 2007

En güzel heyecanım...


19 şubat 2007

Kocatarla Köyünün sıcak ve güzel okulundan yola çıkıp işlerimi halletmek için ilçe milli eğitim müdürlüğüne gittim. Orada çalışanlarla yapılan kısa süreli hoş sohbetlerin ardından, sivil savunma odasındaki arkadaşların yanına uğradım. Rıdvan'la sohbet ederken babacın aradı. Ben herzaman ki paranoya düşüncelerimle açtım telefonu. Çünkü baban annenin telefonundan aramıştı. Ne oldu? Ablam nerde? Niye sen aradın? sorularıyla babacığını boğuverdim. Önemli birşey yok. Ablanla eve gidiyoruz ama arabada üç kişiyiz dedi. Başka kim var dedim ve bir an sessizlik...

O an yanımda oturan Rıdvan'ın kızardığını farkettim. Elini öyle bir sıkmışım ki, morarmıştı inanır mısın.

Herkes yüzüme endişeyle bakarken kalbim öyle bir hızlandı ki kendimi binanın dışına nasıl attım bilemedim. Çünkü bir yeğenim olacağını haykırmalıydım dünyaya. nasıl oldum anlatamam teyzecim sana. Sanki bana dünyaları vermişler. O an ne anneni düşündüm ne babanı. Ağlasam bir türlü ağlamasam bir türlü. Arkamı bir döndüm tüm kaymakamlık cama yapışmış bana bakıyorlar. Tayinimin çıktığını zannetmişler. Tabi onlar bilmiyorlar ki beni bu dünyada en çok sevindirecek şeyin senin varlığını bilmek olduğunu.

İşte böyle haber aldım bir tanem aramıza katılacağını. Güzel annesinin güzel kızı. Benim için şimdiden o kadar değerlisin ki. Bunu ancak dünyaya geldiğinde anlayabileceksin. Sen bir mucizesin hepimiz için. Daha şimdiden doğduğunda seni ilk defa kucağıma alacağım anı düşünüp, bu güzel hisse bir damla gözyaşı hediye ediyorum. Kokunu bile alabiliyorum. Bazen annenle şakalaşıyoruz inşallah bana benzer diyorum da annen kızıyor. Sen gerçekten ailemizin bir tanesi olacaksın. Hepimizden bir parça alırsın umarım. En güzel huylarımız gelsin sana.

İnan bir tanem dünyanın en şanslı çocuklarından biri olacaksın. Annen ve baban, kalbi çok değerli insanlar ve sana kimsenin tahmin edemeyeceği kadar iyi bakacaklar.

Hele ben var ya... Ah seninle neler yapacağımızı burda anlatırsam annen seni bana göstermeyebilir:)

Şimdiden kıpır kıpırsın tıpkı annen gibiymişsin. Anneannen öyle söylemiş annene. sen yeterki hareketli ol, kıpır kıpır, coşkulu ol da istersen yaramaz ol. Bebeğim benim, teyzesinin aşkı, bir tanesi. Sen doğ bak senin k.., k.. g.. nasıl yiyeceğim ben.

Seni çok seviyorum bir tanem...

Deli teyzen Figen