Çarşamba, Mayıs 30, 2007

lupinin teyzesinin dovumgünüsü

1980 yılının mayıs ayının sıcak mı sıcak bir gününde (30'u oluyor birazcık) annesinin canını çıkararak kara bir tosun doğmuş. bu tosuncuk ters doğduğundan olmalı kendisi de biraz terstir. gerçi bebekken anne ve babası salak mı acaba diye şüphe etmişlerse de, annesinin kudurtma çabaları boşa çıkmamıştır. ablanın saçını çek, ablanı döv diye açılması için kendisini kışkırtmış, üniversiteye gidene kadar tosuncukla ablası saçsaça başbaşa kavga etmişlerdir. kendisinin bebekken kaka saati bile belli olduğu halde büyüyünce sağı solu belli olmamıştır. insanlara kah çok iyi, kah zehir gibi olur. annesinin deyimiyle bazen tulumba tatlısı bazen acılı ezme.
yaaaaa benim tadeşim çok tatlıdır bir kere. biz onunla hep kavga eder ama hep birbirimizi korurduk, kanlı bıçaklı olsak bile. ben ona küçükken uyuması için şarkı söylerdim lupi. istiklal marşını bile ben öğrettim ona okulda öğrenmeden. çoook mutlu bir çocukluk geçirdik biz. sonra üniversite dönemi geldi ve olayların boyutu değişti, kardeşlikten arkadaşlığa geçtik. çok şeyler paylaştık, hep paylaşacağız da. sadece onunla konuştuğum o kadar çok şeyim var ki. yani senin manyak teyzen benim hem tadeşim, hem sırdaşım. ve artık hep yanımda olucak, hahhahhah. bu yazı biraz kısa oldu ama idare et. insan o kadar da yazamıyor yahu. bunu düşünerek senin bir kardeşin olması gerektiğini düşünüyorum, seni bu sevgiden mahrum etmek haksızlık olur gerçekten de. ben annem ve babama çok teşekkür ederim, çok beklemeden (kazara da olsa) seni dünyaya getirdikleri için. (gerçi annem tadeşimi düşürmek için çok uğraşmış ama bizimki yapıştıkça yapışmış) biz teyzeni çoook seviyoruz, sen de çok seviceksin di mi kızım. zaten biliyor musun teyzenle konuşurken çok kıpraşıyorsun.
ablasının bir tanesi, mamisinin yapışkanı, trisinin kaymak kızı, eniştesinin baldan tatlısı veeeee lupinin teyzoşu İYİ Kİ AMA İYİ Kİ DOĞDUN...