Çarşamba, Mart 18, 2015

vicdansııııız

   kar tatili nedeniyle yapılamayan dersler 5 hafta boyunca cumartesi günleri telafi edilecektir diye bir yazı geldi okuldan. hani bu aralar bir elbise var ya rengi konusunda insanları ikiye ayıran. yazı karşısında 17'ye 1 kaldım okuyucu. ya ben yazıyı görünce aklıma ilk taksim, cihangir, çukurcuma, boğaz, gezme, sinema ve özgürlük geldi. şişşşt ne biçim anneysem öyleyim kınama. baktım grupta herkes "vah çocuklara yazık, cumartesi okul mu olur, ben göndermiyorum..."

   düşündüm düşündüm düşündüm...

   ve hala vicdanım gram sızlamadı inanır mısın. ne var yani. okul sevmediği bir yer değil ki. 5 hafta gitsin, ben de oksijen maskemi takayım. bana iyi gelirse ona da iyi gelir hem. yahu kaçımız işe gitmek haricinde tek başına birşeyler yapabiliyor ki çocukluysa. ayda mayısta bir kere, bir yere montelersen çocuğu kaçıyorsun işte. bu gerçek dostum bana hikaye anlatma.

   gelelim 17'ye. oğlum siz çıldırdınız mı, hayattan mı soğudunuz? gidilecek onca yer, edilecek onca sohbet, izlenecek filmler, içilecek kahveler var denize nazır. pasajlar, ara sokaklar, eski dükkanlar.

   ha senin için boşsa yapacak birşey yok. hadi bana eyvallah..